Villa Vista Alegre

Stel je voor, je komt op een plek waar je niet meer weg wilt. Een stroom van energie komt je tegemoet en met diezelfde stroom vervagen jouw zorgen. Je komt in een ‘flow’; je beleeft ieder moment optimaal. Flow refereert aan een mentale toestand waarin een persoon volledig opgaat in zijn of haar bezigheden. Dit concept resulteert in een ononderbroken, ongehinderde doorstroming van materialen en meubels, in en rondom de villa. Een plek waar de prikkels enkel in de materialen en texturen zitten, waar techniek voor je klaar staat zonder gezien te willen worden. Een plek waar ruimte is om in een flow te komen.

In de het ontwerp is te zien hoe de ronde vormen van de meubels zich verhouden tot de hoekige vormen van het gebouw. Door naast ronde vormen ook te kiezen voor hoekig en afgerond, ontstaat er een wisselwerking tussen het interieur en de architectuur. De ene keer volgt een meubel de contouren van het gebouw, de andere keer zoekt het zijn eigen weg om zich vervolgens weer aan te sluiten bij de belijning van de architectuur. De lichte en natuurlijke materialen van de meubels blenden met de witte architectuur.

Vertoeven in een luxe villa op Ibiza (Vista Alegre). Van alle gemakken voorzien, een lust voor het oog én een oase van rust.